Konserwacja ekspresu do kawy
 
 Większość z nas korzysta z ekspresu do kawy codzienne. Częste użytkowanie szybciej doprowadzi do awarii, zwłaszcza jeśli zaniedbujemy sprawę konserwacji. Przypomnijmy sobie kilka podstawowych zasad, aby używać ekspresu do kawy jak najdłużej bez konieczności odwiedzania serwisu.

 Nie każdy ekspres jest wyposażony w system antywapienny. Kamień w ekspresie może doprowadzić do zatoru, sprzęt zaczyna głośniej pracować, nie podgrzewa wody do właściwej temperatury, a proces parzenia kawy wydłuża się. Używanie wody mineralnej sprzyja odkładaniu się kamienia. Dlatego właśnie powinniśmy używać wody filtrowanej. Co więcej raz na 3 miesiące powinniśmy wyczyścić ekspres, nawet jeśli jest wyposażony w program samomyjący.

 W przypadku ekspresu do kawy z młynkiem możemy doprowadzić do awarii młynka. Najczęściej powoduje to mielona kawa, która blokuje urządzenie. Rada jest prosta: w naszym młynku nie powinniśmy mielić ani karmelizowanych, ani kandyzowanych ziaren kawy. Oprócz tego pamiętajmy, żeby nie zmieniać grubości mielenia, kiedy młynek pracuje. Zmiana regulacji w tym momencie może doprowadzić do awarii i konieczna będzie pomoc specjalisty.

 Aby zadbać o nasz ekspres oraz jakość kawy, nie zapominajmy o przetarciu sitka. Resztki kawy mogą się w nim zbierać powodować zator. Jeśli będziemy je regularnie czyścić, nie będziemy musieli oddawać go do serwisu.

 Na koniec wspomnijmy jeszcze o wodzie. Ekspres do kawy korzysta z wody, ale pamiętajmy, że dalej jest to urządzenie elektryczne. Przez nieuwagę możemy zalać nasze urządzenie, co może sprawić, że ekspres całkowicie przestanie działać. Dbajmy o niego i uważajmy, kiedy nalewamy wodę. W końcu to dzięki temu urządzeniu mamy codziennie rano kawę.
NAPRAWA SPRZĘTU AGD
 
SERWIS PRALEK SERWIS ZMYWAREK SERWIS SUSZAREK DO UBRAŃ SERWIS LODÓWEK I ZAMRAŻAREK SERWIS PIEKARNIKÓW ELEKTRYCZNYCH SERWIS KUCHENEK MIKROFALOWYCH SERWIS PŁYT INDUKCYJNYCH SERWIS PŁYT CERAMICZNYCH SERWIS PŁYT GAZOWYCH SERWIS EKSPRESÓW DO KAWY SERWIS ROBOTÓW KUCHENNYCH I ODKURZACZY
NAJNOWSZE USŁUGI -
 
Kompleksowy serwis płyt indukcyjnych z gwarancją jakości-Warszawa Śródmieście

Czy Twoja płyta indukcyjna nie działa prawidłowo? Nasz serwis AGD oferuje kompleksową obsługę, w tym:- Diagnostykę i naprawę na miejscu u Klienta lub w naszym

Naprawa płyt grzewczych na Bielanach

Masz problem z płytą indukcyjną?Zapraszamy do naszego specjalistycznego warsztatu na warszawskich Bielanach. Nasi doświadczeni technicy zajmują się diagnozą i naprawą takich usterek jak:- Pęknięcia szklanej

Profesjonalna naprawa płyt indukcyjnych z dojazdem do Klienta Warszawa Wawer, Anin

Twoja płyta indukcyjna przestała działać?Nasz serwis AGD oferuje szybką i fachową naprawę płyt indukcyjnych bezpośrednio w Twoim domu. Działamy na terenie Warszawy i okolic. Specjalizujemy

Profesjonalny serwis ekspresów Krups – Warszawa, Praga Północ, Bródno

Twój ekspres do kawy Krups przestał działać prawidłowo? Specjalizujemy się w naprawie szerokiego zakresu usterek, w tym: Nieszczelności układu wodnego Uszkodzenia młynka Błędy systemu zaparzającego Zablokowany zaparzacz Obecność kamienia w

Profesjonalny serwis ekspresów Krups – Praga Północ, Warszawa

Masz problem z ekspresem Krups? Zaufaj nam!Naprawiamy usterki w ekspresach marki Krups: uszkodzony młynek, niedziałające pompy wody, błędy systemu zaparzającego.Dlaczego warto? Gwarancja na wykonane naprawy, Podbijamy karty gwarancyjne, Koszt ekspertyzy wliczony

Naprawa ekspresów Krups – Warszawa Praga Południe

Twój ekspres do kawy Krups nie działa tak, jak powinien? Specjalizujemy się w naprawie usterek w ekspresach tej marki takich jak:  problem z zaparzaniem kawy, nieszczelności układu

Naprawa ekspresów kolbowych Warszawa, Wola

Kompaktowe urządzenie, które zrobi cappucino, włoskie espresso i latte niczym w najlepszej kawiarni? To oczywiście - ekspres kolbowy, którego obsługa jest dziecinnie łatwa. Jednak problem

Uszkodzony młynek w ekspresie, Serwis ekspresów Warszawa Ursus

W naszej historii napraw często otrzymywaliśmy zgłoszenia na temat młynków w ekspresach. Są to szczególne elementy nastawione na zużycie po odpowiedniej ilości zmieleń. Niezależnie od